Om förskolan

Välkommen till Tittut – hela världen i en förskola!

Här får barnen utvecklas genom fantasifulla lekar och kreativt skapande. Barnen och personalen utforskar och upptäcker lekens och lärandets fantastiska världar tillsammans. Lärandet blir ett äventyr för livet!

Tittut är en liten förskola med totalt 22-24 barn. Tack vare våra relativt små barngrupper (8-10 barn/grupp för de yngsta och 14-16 barn/grupp för de äldsta) kan personalen möta varje barn utifrån dennes förutsättningar och ge det stöd var och en behöver i sin utveckling.

De yngre barnen är i rum med golvvärme och stora fönster med utsikt mot den härliga gården. De äldre barnen har ett rum med bygg och konstruktionsmaterial, en stor atelje, ett litet utklädningsrum och ett mysigt kuddlekrum. På förskolan finns möjlighet till enskild lek och större utrymmen för rollekar och gymnastik mm. Grupperna samarbetar och utnyttjar även gården i stor omfattning för varierat lärande.

Maten är ekologisk och vi har lunch från Happy Food. Frukt och mellanmål äter vi gärna utomhus när vädret tillåter.

Så här tycker föräldrarna om Tittut: Föräldraenkät förskolan Tittut 2019 och här är resultatet från alla förskolor i Uppsala kommun: Föräldraenkät förskolor Uppsala kommun 2019.

Förskolan drivs av LiSaLi ekonomisk förening och ligger på Sernanders väg 14 i Flogsta, Uppsala. Den pedagogiska verksamheten bedrivs av välutbildad personal med lång erfarenhet av arbete med barn. Reflektion kring den pedagogiska verksamheten är alltid i fokus och en ständigt pågående process.

”Vi fick tips om förskolan Tittut och har inte ångrat oss en dag! Tittut ger en unik gemenskap, både för barn och föräldrar.” (berättar en förälder)