Till lunch serveras mat från Happy Food som vill främja bra matvanor och hälsosam mat. Maten är i största möjliga mån säsongsanpassad, närproducerad, ekologisk och produceras med minsta möjliga miljöpåverkan.
Maten består av en varmrätt och två sallader. Maten lagas från grunden utan onödiga tillsatser. Det finns en kostekonom anställd på
Happy Food och all specialkost liknar i möjligaste mån den mat som de andra barnen får.
Tittut har köksansvarig personal som sköter inköp till fruktstund och mellanmål. Köksansvarig har utbildning i livsmedelshantering och hygien.
Vid måltiderna
Barnen och personalen äter alltid tillsammans vid mindre bord i olika rum. Vid måltiderna finns möjlighet till samtal, att träna på att både berätta och att lyssna. De yngre lär av de äldre och de äldre hjälper de yngre.
Målet är att varje barn ska lära att ta själv, bre smörgåsen, skicka vidare och be om saker som de vill ha.